Sonja Nielsen

Akrylmaler

Mine malerier!

I 2013 startede jeg med at male billeder med akryl maling. I starten var det hovedsagelig blomster, som endte på lærredet, hvor det nu mere er natur på en anden måde (landskaber/vand/skov) men også ubevidste og mere fantasifulde malerier. Personer og dyr er, som noget nyt, begyndt at snige sig ind i nogle af malerierne.

Min malemåde er meget spontan, da jeg aldrig har forudbestemt, hvad jeg vil male, og derfor kender jeg ikke motivet, før jeg er helt færdigt med billedet. Maleprocessen starter med at tilføre lærredet forskellige farver, og så arbejder jeg mig ud fra disse med pensel. Når jeg mener, billedet er færdigt, stiller jeg det på gulvet og ser det på afstand, så vender og drejer jeg det flere gange, indtil jeg finder dybden i billedet, eller jeg får øje på et specielt motiv. Mine sidste landskabsmalerier er malet fra siden. Jeg går som oftest ikke fra og til mit maleri, men afslutter det med det samme.

 

Hvem er jeg?

Jeg er født og opvokset på Limfjordsøen Mors – og bor her stadig - midt i den skønne natur – med udsigt til Legind Bjerge skov - fjorden og markerne – hvilket giver mig en følelse af at være fri, som fuglen. 

Jeg har altid været kreativ - bl.a. gennem: keramik - tegning – fedtsten – drømme-tydning - skriverier og nu også maleriet.

Jeg har fulgt et malekursus for mange år siden og har HF i billedkunst.

Udstillinger:

Vibedal pleje og ældrecenter, Thisted, 2016.

Unika Kunstbutik, Vilsund, Thisted, 2015/16.

Bofællesskabet Hortensiavej, Thisted, 2016.

Karby Kuber, Karby, Mors, 2016.

Oticon kunstforening, Thisted, 2016.

Nytårsgalla Ford, Thisted, 2016.

Morsø Folkebibliotek, Nykøbing Mors, 2015.

Sjørring kunst og vinmesse, Sjørring, Thisted, 2015.

Klinik Foldberg - Akupunktur, Nykøbing Mors, 2014/15.

Cafe Kajette, Nykøbing Mors, 2014.